Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Figyelmeztetés adathalász e-mail-ekre a Digi Kft.-től

2020.09.04

Tisztelt Előfizetőnk!

 

Szeretnénk tájékoztatni, hogy a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. (a továbbiakban: „DIGI”) nevében rosszindulatú, adathalász (phishing) e-mail üzenetek kerültek elküldésre ismeretlenek által, amelyek megtévesztésig hasonlítanak (pl. a DIGI logo használata, pénzintézeti kapcsolatok megjelölése stb.) a DIGI által valóban kiküldött elektronikus üzenetekre és az abban található elektronikus számlára is.

 

Amennyiben Ön is gyanús e-mail üzenetet kapott, kérjük, hogy a benne található .pdf formátumú csatolt linkre (illetve bármilyen egyéb, az e-mail üzenetben található linkre) semmiképpen ne kattintson, azt ne nyissa meg, mert ezáltal személyes adatait (pl. természetes személyazonosító adatok, szerződésszám, bankkártya adatok) illetéktelenek megszerezhetik és ezekkel visszaélhetnek. Ilyen esetekben kérjük, hogy böngészője címsorába írja be az ugyfelkapu.digi.hu címet, lépjen be az ügyfélkapu fiókjába és ezen a webhelyen keresztül nézzen utána annak, hogy érkezett-e a DIGI-től számla, mely kifizetésre vár.

 

A DIGI minden esetben olyan e-mail címről küldi az előfizetőinek címzett leveleket, amelyben szerepel a @digi.hu karaktersorozat. A mai napon észlelt adathalász kísérletben más, ettől teljesen eltérő e-mail címről küldték az e-maileket, mely figyelemfelkeltő jellegű mozzanat.

 

Kérjük, hogy minden esetben győződjön meg arról, hogy az e-mail üzenetek valóban a DIGI-től érkeztek-e, illetve az e-mailekben található linkekre kattintás előtt ellenőrizze, hogy azok hová mutatnak (ha a link fölé viszi az egeret, még a kattintás előtt megjelenik a pontos link).

 

Együttműködését ezúton köszönjük!

 

Üdvözlettel:

DIGI