Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

TérKöz pályázat ismertetése

2013.07.29

2013. július 26. (péntek) 17:00 órától a Lakásszövetkezet kezelésében lévő épületek előtt és között található, önkormányzati tulajdonban lévő zöld területek megújítását célzó pályázat ismertetésére került sor lakossági fórum keretein belül.

A fórumot Hensch Norbert a Lakásszövetkezet elnöke nyitotta meg 17.00-kor, köszöntötte a megjelenteket és tájékoztatás adott a Fórum összehívásának céljáról, ismertette a napirendi pontokat. A napirendi pontok elfogadását követően - projektoros kivetítő segítségével - ismertetésre került a telep zöld területeinek egykori, jelenlegi és sikeres pályázat esetén a jövőbeni arculata, funkciói. Ehhez korabeli és mostani fényképfelvételek, tervek kerültek bemutatásra, majd látványtervek segítségével felvázolásra került a megvalósítandó koncepció. A közösségi kert működtetése és a közösségi parkban felhasználásra kerülő térelemek valamennyi érdeklődő tetszését elnyerte.

Megerősítésre került az a szándék, hogy szüksége van az itt élő lakóknak - függetlenül a korcsoporttól - egy olyan kulturált pihenő és közösségi térre, ahol napi rendszerességgel pihenhetnek, kikapcsolódhatnak illetve a helyi identitást erősítve közösségi életet élhetnek.

A fórumon jelen lévők valamennyien egyetértettek a bemutatott tervekkel, támogatásukat fejezték ki az ötletek megvalósításához. Észrevételként, illetve javaslatként hangzott el, hogy a közösségi tereken szükség lehet - tekintettel az időjárásra - ivóvíz vételi lehetőségre (ivókút, vagy csobogó) is. A Lakásszövetkezet a lakossági észrevételét a támogató Budapest, XVIII. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala felé továbbítja. Későbbi fejlesztésként a Büdi-tó is szóba került, mely jelenleg a pályázatot nem érinti.

A résztvevők megköszönték a tájékoztatást, Hensch Norbert a Lakásszövetkezet elnöke, mint a lakossági fórum levezetője 18.30 perckor a fórumot lezárta.

A fórumon kivetítettek letölthetők innen.