Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A közgyűlésen történt...

Szövetkezetünk 2013. május 8-án tartotta éves rendes (megismételt) közgyűlését, melyen a beszámolóban szereplő valamennyi határozati javaslat elfogadásra került. A közgyűlésen az elmúlt évekhez hasonlóan a tulajdonostársak hozzávetőlegesen 20%-a képviseltette magát. (A közgyűlés a közös költséget a jelenlegi nagyságában hagyta jóvá, emelés nem történt! A közös költség mértéke, illetve a legfontosabb tudnivalók itt olvashatók.)

Lássuk a határozatokat:

 1. A szövetkezet közgyűlése a 2012-es évi beszámolót elfogadta
 2. A szövetkezet közgyűlése a felügyelőbiztosi beszámolót elfogadta.
 3. A szövetkezet közgyűlése elfogadta a gázhálózat felújítását és annak pénzügyi elszámolását (utolsó fizetési határidő 2013. szeptember hónap).
 4. A szövetkezet közgyűlése jóváhagyta, hogy a gázhálózat felújítására elkülönített és 2013. szeptemberében lejáró (havi 2.300 Ft/lakás) összeget a szövetkezet továbbra is beszedje, épület felújítási alapként 2013. október hónaptól folyamatosan.
 5. A szövetkezet közgyűlése a 2013-es évi tervszámokat elfogadta.
 6. A szövetkezet közgyűlése az épületek oldalfalairól és a tetőfelújításról (épületszigetelés) a döntési jogkörét az egyes épületegységekre ruházta át, valamint megbízta a vezetőséget az épületszigetelési beruházáshoz kapcsolódó esetleges pályázatok elkészítéséhez szükséges szerződések megkötésével és a kivitelezői versenyeztetés lebonyolításával.
 7. A szövetkezet közgyűlése az épületek közösségi területein található nyílászárók cseréjéről a döntési jogkörét az egyes épületegységekre ruházta át, valamint megbízta a vezetőséget a közösségi nyílászárók cseréjével kapcsolatos esetleges pályázatok elkészítéséhez szükséges szerződések megkötésével és a kivitelezői versenyeztetés lebonyolításával
 8. A szövetkezet közgyűlése jóváhagyta az előtakarékosság megkezdését (havi 10 Ft/nm) a szövetkezet közösségi területein található villamos hálózatok cseréjéhez, mely összeget a jelenlegi közös költségből különít el a szövetkezet vezetése.
 9. A szövetkezet közgyűlése az új alapszabályt elfogadta.
 10. A szövetkezet közgyűlése jóváhagyta, hogy a szövetkezet - lakói igény esetén - a lakó tulajdonában álló ingatlant életjáradék biztosításáért cserébe megvásárolhatja. Az ilyen típusú tranzakciókat csak az igazgatóság által jóváhagyott életjáradék szabályzat alapján lehet megkötni a három igazgatósági tag együttes írásos engedélye mellett.
 11. A szövetkezet közgyűlése jóváhagyta a jelenleg üzemeltetésre és karbantartásra érvényes havi 130 Ft/nm közös költséget változatlan nagyságban.
 12. A szövetkezet közgyűlése jóváhagyta a számlavezető banknál az épületenkénti folyószámla és értékpapírszámla nyitását, amennyiben a vezetés ezt szükségesnek látja.