Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

A TérKöz pályázat díjazottai között...

A kerületi önkormányzatok 61 pályázatot nyújtottak be a TérKöz elnevezésű pályázatra 16 milliárd 697 millió forint értékben. A kiírás szerint a főváros 5,1 milliárd forintot használhat fel támogatásra, így a Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében összesen 29 kerületi projekt kap támogatást.

A TérKöz pályázat támogatott projektje között van a XVIII. kerületi Önkormányzat és szövetkezetünk által készített "Lakatos lakótelep közösségi célú város rehabilitációs programja".

Mindezek alapján szövetkezetünk területén megvalósulhat

  • az 50 éve épület Lakatos lakótelep tervezőjének, Brenner Istvánnak tiszteletére a 63-as emlékpark a „sárga” és „zöld” házaink közötti jelenleg teljesen elhanyagolt területen. Célunk az, hogy az egykori jellegzetes kültéri még fellelhető bútorokat (padokat, sakkasztalokat, virágládákat stb.) begyűjtsük és felújítás után ezen a területen régi fényükben ragyogva elhelyezzük.
  • központi agora néven egy modern pihenőpark (szintén a „sárga” és „zöld” házaink között), mely korosztályra való tekintet nélkül mindenkinek lehetőséget nyújtana a szabadban egy kis időtöltésre. Erre a területre a felújítás után új fákat, új ülőalkalmatosságokat telepítenénk. Itt kerülne felállításra egy információs tábla a szövetkezet területén található növényekről, mely a parkban fellelhető, már regisztrált faállományt mutatná be. Ez a hely alkalmas lenne pihenésre, szórakozásra de akár a gyermekek részére tanulásra is.
  • az 1. és a 2. számú szövetkezet határán fekvő játszótér és a két toronyház közötti területen egy közösségi kert. A jelenleg már csak foltokban látható aszfaltos füves területen (hasonlóan a kis-pestihez) egy olyan gondozott kiskertet tervezünk, ahol a közösség minden tagja aktívan kiveheti a részét akár a kertgondozásban akár a növénytermesztésben. Környezetünk nem ad lehetőséget óriási kertek fenntartására, de pár négyzetméteren megfelelő segítők tanácsai mellett mindenki örömét lelheti a közösségi kertben.

A pályázat következő lépése az Együttműködési Megállapodások megkötése, valamint a projektek részletes anyagainak benyújtása a pályázati kiírásban foglaltak szerint 2014. február 28-ig. Ezek után van lehetőség a Támogatási Szerződések megkötésére 2014. március 31-ig.

A pályázati elképzelések korábban lakossági fórum keretei között ismertetésre kerültek, illetve írtunk róla a LaKeSz újság I. évfolyam 3. számában is.