Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Közgyűlés - 2016. március 23.

A Lakásszövetkezet Igazgatósága 2016. március 23-án (szerdán) 18:00 órakor az OTTHON MELEGE PROGRAMMAL kapcsolatosan rendkívüli Közgyűlést tart, melyre ezúton meghívjuk a Tisztelt Lakótársakat, Tulajdonostársakat! Kérjük, hogy a Közgyűlésen megjelenni szíveskedjenek!

Közgyűlés helye: Lakatos úti (Eötvös) iskola

Napirendi pontok:

1. Az Otthon Melege Programban részt vett és az állami és önkormányzati támogatásokat is megnyert házak (Dolgozó út 5., Dolgozó út 7., Dolgozó út 11., Dolgozó út 13., Kézműves utca 18., Lakatos út 32.) banki hitelszerződéséhez szükséges határozatok jóváhagyása – határozat hozatalok

Lakásszövetkezetünk 6 épülete több mint 186 millió forint állami vissza nem térítendő támogatást és 55,7 millió forint önkormányzati - a hitel teljes futamideje alatti törlesztési - támogatást nyert el az Otthon Melege Program keretében.

Jelenleg a támogatási szerződés aláírásához szükséges dokumentumok beszerzése folyik, azonban a pályázat beadásakor még finanszírozási ajánlatot adó bank a visszalépésen gondolkodik. A támogatási szerződés egyik alapfeltétele az önerő vagy az azt helyettesítő banki forrás megléte. Mindezek miatt tárgyalásokat folytattunk az OTP Bankkal és ők hajlandóak a szükséges banki forrás nyújtásáról egyeztetni, de kizárólag akkor, ha az általuk előírt közgyűlési határozat szövegeket fogadja el a lakásszövetkezetünk. Ebben az esetben ráadásul ők egységes közgyűlés összehívását kérték, így valamennyi tulajdonostársunk jelenlétére számítunk.

Természetesen az egyes házak esetében a 2015. április 28-án kiosztott szavazólapokon szereplő teljes beruházási költség, és a lakásokra eső fizetési kötelezettségek nem változnak.

2. Tájékoztatás az Otthon Melege Program további menetéről, valamint az egyénileg igénybe vehető támogatási formákról

Amennyiben a hitelszerződésekhez szüksége napirendi pontok megszavazása eredményes lesz és ezáltal hozzájuthatunk a szükséges finanszírozáshoz, úgy szeretnénk tájékoztatni a lakókat az Otthon Melege Program lebonyolításának további ütemtervéről, és az esetleges támogatási lehetőségekről (pl. egyéni LTP-k nyitása), ahol akár anyagi forráshoz is lehet jutni a többletköltségek csökkentésének céljából.

3. Tájékoztatás a közösségi nyílászárók cseréjének ütemezéséről

Röviden szeretnénk tájékoztatást adni a valamennyi épületet érintő közösségi nyílászárók cseréjének ütemezéséről.

Amennyiben a Közgyűlés a megjelölt időpontban határozatképtelen, úgy a második (megismételt) közgyűlést 18:30 órára hívjuk össze, a napirendi pontok megváltoztatása nélkül, ahol a megjelent Tagok (Lakók) számától függetlenül a Közgyűlés határozatképes.

A közgyűlési beszámoló valamennyi lakótárs, tulajdonos részére a postaládába eljuttatásra került, mindezek mellett a dokumentumok a szövetkezet honlapján (www.lakatosszovetkezet.hu) elérhetőek, illetve a fogadóórákon biztosítottak.

Közgyűlés anyagai letölthetők alább:

A témához kapcsoló írások: