Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Lakatos út 32. - OMP megerősítő szavazása

Előzmények, szavazás:

A Lakatos út 32-es számú épület Otthon Melege Program keretében megvalósítandó épület felújítási munkálatait egyik lakótársuk bíróság előtt megtámadta.

A bíróság az első fokú ítéletében megállapította, hogy a 2015. április végi szavazás alkalmával a vezetőség a törvény által előírt 15 napos szavazási határidő lejárta előtt kérte a lakókat, hogy szavazataikat adják le. Ennek oka – mint azt mindenki tudta – hogy a 15 napos határidő kivárása esetében az Otthon Melege Program keretében a pályázathoz szükséges dokumentációs beadási határidő bezárult volna. Amennyiben pedig a határidő után érkeztek volna be a hiánypótlási papírok úgy az épületnek semmilyen esélye sem lehetett volna – az azóta már el is nyert - állami és önkormányzati támogatás elnyerésére.

Az első fokú bíróság nem vizsgálta, hogy a pályázathoz szükséges 50%+1 szavazat a jegyzőkönyv elkészítésekor már megvolt és a szavazás kimenetelén – matematikai okok miatt – a további várakozás nem változtatott (és nem is változtathatott) volna.

A 2016. március 23-i közgyűlésen az Otthon Melege Program megvalósítását megtámadó lakótársunk nevében, őt teljes jogkörrel képviselő ügyvédje arról nyilatkozott, hogy nem a szigetelés ellen vannak, csak szeretnék, ha minden törvényesen és jogszerűen zajlana. Kifogásolták továbbá, hogy álláspontjuk szerint nem állt kellő mennyiségű információ a tulajdonosok rendelkezésére a felelős döntéshez. Az eltelt egy év alatt azonban számtalan fogadóórán, valamint két lakossági fórumon, illetőleg két közgyűlés alkalmával is lehetőség nyílt valamennyi, a legapróbb részletekig menő kérdés tisztázására, valamint a közgyűlési határozatot megtámadó tulajdonostársak álláspontjának ismertetésére és ütköztetésére.

Ennek alapján, korrigálva a bíróság által kifogásolt 15 napos szavazási határidőt, jelen tájékoztatónk mellé megküldjük a tavaly áprilisban megszavazott Otthon Melege Programról szóló szavazólapokat újbóli véleménynyilvánítás céljából. Kérjük, hogy ha álláspontjuk nem változott és valóban szeretnék a 2015-ben meghirdetett Otthon Melege Program szervezésében elnyert állami és önkormányzati vissza nem térítendő támogatás igénybevételével épületük energetikai korszerűsítését, akkor újbóli igen szavazatukkal erősítsék meg akkori szándékukat. Egyidejűleg tájékoztatjuk a Tisztelt Tulajdonostársakat, hogy amennyiben szavazatukat egyáltalán nem adják le, úgy a le nem adott szavazat a „nem igénylem” szavazatokkal lesz egyenértékű.

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy a Lakásszövetkezet Vezetése az Otthon Melege Program által kiírt állami támogatás igénybevételéhez szükséges valamennyi kötelezettséget teljesítette. Ezen szavazás eredményét a 15 napos határidő letelte után természetesen azonnal eljuttatjuk a lakótársunk jogi képviselőjének is, így bizonyítva a tulajdonosközösség szándékainak tisztaságát. Véleményünk szerint ezen összesítő jegyzőkönyv a legalkalmasabb eszköz az egymással konkuráló érdekek mögött húzódó szándékok tisztázására és egy jó lehetőség valamennyi tulajdonostársnak, felelős döntése kialakítására.

Fentiekkel kapcsolatban értesítjük Önöket hogy, a Lakásszövetkezet Igazgatósága 2016. június 20-án (hétfő) 18:00 órakor lakossági fórumot tart, melyre ezúton meghívjuk! Kérjük, megjelenésével segítse munkánkat!

A lakossági fórum helye: A Lakatos út 32/A előtti terület. (eső esetén az „A” lépcsőház.)

Napirendi pont: Az Otthon Meleg Program keretében már elnyert - de egy lakótárs által a bíróságon megtámadott felújításhoz kapcsolódó - állami és önkormányzati támogatások lehívásához szükséges teendők ismertetése, a leadott szavazatok megerősítése

Kérjük Önöket, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel segítsék munkánkat.

Letölthető:

Eredmény:

A Lakatos út 32. sz. épület írásbeli szavazással (szavazat beküldésének határideje: 2016. június 30.) lebonyolított részközgyűlése

23 igen szavazattal, 85%-os többséggel

megerősítette, megszavazta, hogy a lakóközösség részt vesz az „Otthon Melege Program – Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása” alprogram keretében kiírt konstrukcióban, támogatta az épület felújítási, korszerűsítési munkálatokat.

Beküldött szavazataikat, támogatásukat ezúton is köszönjük.